Известие

Collapse
No announcement yet.

За една 156 SW 1.9 115kоня няколко въпроса

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За една 156 SW 1.9 115kоня няколко въпроса

Здравейте колеги,
    четох доста из форума и все пак да питам някой неща
    до сега не съм карал дизелови коли и незнам дали това е присъщо за тях имам следния въпрос
    при гъсене на двигателя леко се разтриса, кратка вибрация докато загасне, без значение дали съединителя е натиснат или е изключена от скорост. ако подам газ преди да я загаса много плавно, меко и спокойно загасва.. колата е 156 SW 1.9 115к, ще съм ви благодарен ако споделите при вас как са нещата, усещали се гасенето?
    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

или проблем с клапата за гасене или дюза, но това е бял кахър
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ще ги видиме тези работи то е толкова леко, че си мисля дори дали не се взирам вече прекалено много но ми направи впечетление имайки предвид колко е тиха като цяло и като се загаси с падането на оборотите се разтиса леко та може и да си внушавам ... преди три дни беше в клубен сервиз на диагностика и оглед на цялата кола и вси и е наред
      Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първоначално публикувано от raitchev Покажи съобщение
        ще ги видиме тези работи то е толкова леко, че си мисля дори дали не се взирам вече прекалено много но ми направи впечетление имайки предвид колко е тиха като цяло и като се загаси с падането на оборотите се разтиса леко та може и да си внушавам ... преди три дни беше в клубен сервиз на диагностика и оглед на цялата кола и вси и е наред
        карай и се забавлявай
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм със същия двигател и на моменти се случва и при мен да загасне с разтрисане, на моменти си гасне много плавно, аз подозирам че е заради хубавата ни нафта. Виж си и успокоителната щанга горе вляво дали е добре.Има вероятност от там да идва проблема ако не са я видели, когато тампона е цял гасненето се усеща много по-леко.

Comment

Както ти каза колегата, огледай тампотите за всеки случай. Иначе и сипи хубава нафта намери един хубав и разчистен път в нанагорнище и я изцеди няколко пъти, да се продуха.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от sasho156 Покажи съобщение
              Аз съм със същия двигател и на моменти се случва и при мен да загасне с разтрисане, на моменти си гасне много плавно, аз подозирам че е заради хубавата ни нафта. Виж си и успокоителната щанга горе вляво дали е добре.Има вероятност от там да идва проблема ако не са я видели, когато тампона е цял гасненето се усеща много по-леко.
              Колегата е прав и аз се зблъсках с този проблем а съм само на месец с тази кола,наистина разтриса от време на време но се оказаха точно тези тампони проблема при мен и двата бяха скъсани и даже като я карах назад с по малко газ имах чувството че ще падне мотора,смених я за 10 мин сам и срещу 26лв.,мислех само тампоните да сменям но се оказа че цяла е по евтина отколкото 2 тампона по 14,4лв.сега е добре но на мен ми се струва че е доста по шумна от 1,4 ТС,не знам!!!

---------- Post added at 00:06 ---------- Previous post was at 00:03 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Както ти каза колегата, огледай тампотите за всеки случай. Иначе и сипи хубава нафта намери един хубав и разчистен път в нанагорнище и я изцеди няколко пъти, да се продуха.
              Колега какво значи да я изцеди доволно пример?
              че и на мен с тая нафта на петрол ми се струва че не е както трябва,а съм със сменени филтри и тнт.,няма грешки засега,до колко до 3к 4к,на 2ра 3та?

ПП.ЧЕСтита Коледа
              Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 00:06. Основание: честита коледа
              Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
              Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

По принцип между 3 и 4к за около 15-20 мин. са достатъчни,
                ако може повече още по-добре?
                156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение

Колега какво значи да я изцеди доволно пример?
                  че и на мен с тая нафта на петрол ми се струва че не е както трябва,а съм със сменени филтри и тнт.,няма грешки засега,до колко до 3к 4к,на 2ра 3та?

ПП.ЧЕСтита Коледа
                  Колега, пробвай да сипеш нафта в някое ЕКО аз само от там сипвам, филтера за нафтата ми е на 20 000 км (и вече е крайно време да го сменям) и не съм имал проблеми. Имам датчик за наличие на вода в нафтата и като се замисля от еко най-рядко ми свети.
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 23:03.

Comment

аз като си запуших егра и вакума към него и намаляха вибрациите при палене и гасене ама мойта е друга технология
                    JTD 105+

Comment

А тази щанга сменял ли си?http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1

Comment

Колега точно за тази говорим и ние
                        Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                        Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                          Колега точно за тази говорим и ние
                          Оппппс-не прочетох както трябвал

Comment

Working...
                          X